Adam Ollas Mattsson står utan kontrakt - stänger inte dörren för Sverige

Hockey Sverige

för 1 år sedan

Adam Ollas Mattsson draftades av Calgary Flames i den sjätte rundan 2014. Våren 2017 åkte han över till klubbens farmarlag Stockton och avslutades säsongen där. I år var tanken att det skulle bli hans första hela säsong i AHL.

Dock saboterades de planerna av en axelskada som krävde operation vilket gjorde att 21-åringen bara hann med att spela 14 matcher i AHL.
— Det blev inte riktigt som jag tänkt. Det var tungt i början och sen när jag kom in i allt och det började gå bra så har jag en tendens att skada mig. Jag fick operera axeln nu och missade halva säsongen, säger han i en intervju med Hockeynews.se.

Kontraktet på andra sidan Atlanten går ut i sommar och samtidigt behöver hans gamla klubb i Sverige, Djurgården, fylla upp luckan efter Marcus Högström som gick till, just det, Calgary Flames häromdagen. Han ser dock ut att få inleda i AHL för Stockton.
— Jag stänger inga dörrar hem hit. Men prio ett är att vara där borta, jag trivs med hockeyn där och den passar mig rätt bra. Så prio ett är att åka tillbaka och ge det en ärlig chans. Det är där mitt fokus ligger just nu i alla fall, berättar Ollas Mattsson gällande hur han tänker inför nästa säsong.

Läs hela artiklen på Hockey Sverige