AVSLÖJAR: Djurgårdens El Kabir-pengar – och nya jättelönen

Fotbolldirekt

för 1 år sedan

Djurgården och Ural uppges vara överens om Othman El Kabir.
Tio poäng från yttermittfältaren under fjolåret resulterar nu alltså i ryska ligan och Ural och El Kabir själv låter uppenbart lättad när han pratar med Fotbollskanalen:
– Det känns bra. Det här var tanken från första början, att jag skulle komma till Djurgården, göra det bra och sen ta steget utomlands. Ryska ligan är lite underskattad, det finns många bra klubbar där och därifrån kan man alltid ta ett steg till. Det är ett bra steg.

LÄS: BRYR SIG INTE OM HUR DJURGÅRDEN FÖRSTÄRKER

– Djurgården får sina pengar och jag ska inte sticka under stolen med att jag får bra pengar. Det är inte många sådana här chanser man får i fotbollen. Jag skulle inte säga att jag säkrar min framtid, men jag kommer tjäna bra.

Nu kan FotbollDirekt emellertid avslöja att Djurgården inte gör någon större affär på att släppa El Kabir. Enligt säkra uppgifter till FD handlar det om cirka 5,5 miljoner kronor, som den ryska klubben betalat Dif för att köps loss yttermittfältaren.

Å andra sidan är det en spelare som togs i stort sett gratis från AFC för två år sedan.
Däremot gör stjärnan själv ett stort lönelyft och blir förmögen, en chans Djurgården sannolikt känner att man inte vill stoppa 27-åringen i från. El Kabirs nya lön uppges bli 3 000 000 om året.

Ändå är ingenting än så länge klart.
Inget är påskrivet. Läkarundersökningen väntar på att genomföras. El Kabirs kontrakt med Djurgården gäller fram till 2019.

Läs hela artiklen på Fotbolldirekt